3 χρόνια και 248 μέρες μετά

3 χρόνια και 248 μέρες μετά

Οι δύο πρώην κυβερνητικοί εταίροι ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΑΝ.ΕΛ., ξεκίνησαν τη θητεία τους «αγκαλιασμένοι» τον Ιανουάριο του 2015, στηριζόμενοι σε ψήφους 2,5 εκ. πολιτών και σε από κοινού ποσοστό 41%. Είχαν προηγηθεί, ως πρόκριμα, οι προηγούμενες ευρωεκλογές του Μαΐου 2014, όταν τα δύο κόμματα στηρίχθηκαν από 1,7 εκατ. πολίτες και από κοινού ποσοστό 30%. Μετά την ζημιογόνα έως καταστροφική «Βαρουφακειάδα», ακολούθησε ο Σεπτέμβριος του 2015 όπου ο λαός με 2,1 εκ. ψήφους και ποσοστό 39% εξασφάλισε στους δυo τους καθαρό διάδρομο για την επόμενη τετραετία.

Τρία χρόνια και διακόσιες σαράντα οκτώ μέρες από την τελευταία κάλπη και ήρθε η ώρα του λογαριασμού!!! Η εκλογική επιρροή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μόλις και μετά βίας υπερβαίνει πλέον το 24% και σε ψήφους ; Κάτι λιγότερο από 1,4 εκ. πολίτες.

Απλή αριθμητική ξέρουμε όλοι μας και δεν χρειάζεται να γράψω εγώ περισσότερα για τη συντριπτική μείωση της εκλογικής απήχησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Από τα capital controls και το παράλληλο πρόγραμμα, στις τηλεοπτικές άδειες και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Από τα «βαφτίσια» της τρόικας σε θεσμούς, στην φοροαφαίμαξη της μεσαίας τάξης. Και από το «τέλος των Μνημονίων» στη διεθνή επιτροπεία για εκατό χρόνια.

Σε κάθε σταθμό της κατηφορικής τους πορείας, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής  ήταν παρών και δίπλα στους Έλληνες πολίτες που δοκιμάζονταν σκληρά. Δώσαμε μάχες στη Βουλή και την κοινωνία και φτάσαμε ξανά στην αφετηρία που βρισκόμασταν με την ΕΛΙΑ το 2014.

Από εκείνο το εγχείρημα στο σήμερα υπάρχει μια βασική διαφορά :
Σήμερα είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να κεφαλαιοποιήσουμε την καθαρή τρίτη θέση που μας έδωσε ο ελληνικός λαός. Με βάση το πρόγραμμα μας, την εμπειρία μας και τις ιδέες μας, διεκδικούμε ευθέως ένα διψήφιο ποσοστό και την τρίτη διερευνητική εντολή.

Η χώρα μας πλήρωσε ακριβά την Άνω και την Κάτω Πλατεία της αγανάκτησης το 2010 – 2011. Μετά την απαλλαγή από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στις εκλογές του Ιουλίου ψηφίζουμε προοδευτική αλλαγή, ψηφίζουμε ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής.