Ο ΣΥΡΙΖΑ μετράει μέρες, 14 και σήμερα! #LiberalGr #αρθρο

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετράει μέρες, 14 και σήμερα! #LiberalGr #αρθρο

Όταν στην πρώτη Μαΐου ευχήθηκα «καλό μήνα» στους διαδικτυακούς μου φίλους, το πρώτο που μου ήρθε στην σκέψη ήταν ότι ο Μάιος του 2019 κατά την πορεία των πραγμάτων θα εξελιχθεί σε πολύ καλό μήνα γιατί στην 26η μέρα του θα στηθούν σε ολόκληρη τη χώρα για πρώτη φορά κάλπες μετά από σχεδόν πέντε χρόνια.

Πέντε χρόνια με την Κυβέρνηση του εκτρωματικού συνονθυλεύματος αρχικά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στη συνέχεια της Κυβέρνησης πλειοψηφίας-μειοψηφίας του συνεταιρισμού πολιτικών ρεταλιών οι Έλληνες, πολίτες και πολιτικοί, ζήσαμε πολλά και πρωτόγνωρα και για τον κοινοβουλευτισμό και την προεδρευόμενη Δημοκρατία της χώρας.

Πέντε χρόνια τώρα δυστυχώς μετρήσαμε νεκρούς, μετρήσαμε σκάνδαλα, μετρήσαμε περικοπές, μετρήσαμε ψέματα, μετρήσαμε αποτυχίες. Τώρα και ευτυχώς μετράμε μέρες. Δεκατέσσερις και σήμερα απομένουν για να πάρουν τις δέουσες απαντήσεις για όλα όσα αποτόλμησαν ο Πρωθυπουργός και οι συν αυτώ, Συριζαίοι και πολιτικοί γυρολόγοι.

Από την Πρωτομαγιά, και κάθε μέρα έκτοτε μετράω, με αναρτήσεις μου στα social media τις μέρες που απομένουν. Και από το feed back των διαδικτυακών μου φίλων, αλλά πλέον και από τα σχετικά για το «μέτρημα» των πολιτικών μου αντιπάλων σχόλια, το συμπέρασμα είναι σαφές. Σ’ αυτό το μέτρημα είμαστε όλοι. Από τη μια βρισκόμαστε πάρα πολλοί, οι φιλοευρωπαίοι δημοκράτες πολίτες που μετράμε μέρα τη μέρα για να στείλουμε το μήνυμα του ηχηρού όχι στον λαϊκισμό, τον τυχοδιωκτισμό, την ανικανότητα και από την άλλη στέκονται τα κυβερνητικά πολιτικά ζόμπι που κάποτε πίστεψαν ότι μια χώρα μπορεί να κυβερνηθεί με μοναδικά εφόδια τον φανφαρονισμό, τη δημαγωγία, την αλαζονεία και το θράσος.

Έχουν ανοίξει πολλούς λογαριασμούς με τη μεσαία τάξη, με τα ΜΜΕ, με τη Δικαιοσύνη ακόμη και με τους ανάπηρους. Θα τους πληρώσουν όλους. Στις 26 Μαΐου δεν αποφασίζουμε μόνο για το μέλλον της χώρας μας στην Ευρώπη. Στις 26 Μαΐου ορθώνουμε το ανάστημά μας και στέλνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στη χωματερή της ιστορίας. Ναι λοιπόν, 14 και μία!