Καουάι Λέοναρντ… Τι παίκτης!!!

Loverdos, Εικόνα Αθλητικό Σχόλιο

Καουάι Λέοναρντ… Τι παίκτης!!!

Δεν περίμενα τη σειρά των τελικών του ΝΒΑ για να επιβεβαιώσω κάτι που ήξερα από την πρώτη στιγμή που τον είδα να παίζει και διάβασα την ιστορία του Καουάι Λέοναρντ. Μετά από επτά χρονιές με τη φανέλα της πιο σκληρής ομάδας του μεγάλου δασκάλου Γκρεγκ Πόποβιτς, φέτος στην τελευταία του χρονιά πριν ψάξει την αγορά ως ελεύθερος το καλοκαίρι κάνει πράγματα και θαύματα.
Αρκεί να παρακολουθήσει κάποιος ένα από τα δεκάδες βίντεο με τα πρόσφατα κατορθώματά του για να καταλάβει το μέγεθος του ηγέτη των Τορόντο Ράπτορς με το νούμερο 2 στη φανέλα. Σουτ σε κίνηση, εκρηκτικός, ντρίμπλες σταυρωτές και κάτω από τα πόδια, καλάθια στο τελευταίο δευτερόλεπτο ( clutch player ), ποστάρισμα με το αριστερό, ποστάρισμα με το δεξί, παιχνίδι με πρόσωπο, παιχνίδι με πλάτη, άμυνας προσκόλλησης, με εναλλαγές και στον χώρο… Δεν υπάρχει κάτι που να μην κάνει ο Λέοναρντ στο γήπεδο και να το κάνει πολύ καλά, σχεδόν άριστα.
Θεωρείται από πολλούς ο καλύτερος two way player στο ΝΒΑ. Κι όχι άδικα από τη στιγμή που δύσκολα τον περνάς και εύκολα σε περνάει. Κάποιοι τον συγκρίνουν με τον Σκότι Πίπεν, τον υπαρχηγό του ενός και μοναδικού Μαικλ Τζόρνταν. Τον πρωτοείδαμε το 2014 σε εκείνους τους τελικούς απέναντι στον Λεμπρόν Τζέιμς, τελικούς που έπαιξε, κέρδισε και πήρε και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη των τελικών. Δηλαδή, έγινε ο νεότερος μετά από τον… Μάτζικ Τζόνσον που κατάφερε αυτή την προσωπική διάκριση.
Ακολούθησαν οι δύο επόμενες χρονιές και το βραβείο του καλύτερου αμυντικού και στις δύο για να φτάσουμε στον τραυματισμό του τον Δεκέμβριο του 2017 που περισσότερο από όλα «τραυμάτισε» τη σχέση του με την ομάδα που είχε δεθεί, τους Σπέρς. Ούτε ο μεγάλος Πόποβιτς στάθηκε ικανός να τον κρατήσει εκεί και πλέον στο Τορόντο μοιάζει αναγεννημένος και ασταμάτητος.
Ο Καουάι είναι το μικρότερο παιδί μιας εξαμελούς οικογένειας κι έχει τέσσερις αδερφές. Ο πατέρας του έχει δολοφονηθεί χωρίς ποτέ να βρεθεί ο ένοχος, όταν ο ίδιος ήταν δεκαεπτά ετών. Κρατάει την ιδιωτική του ζωή μακριά από τα μίντια και δεν συμμετέχει σε κανένα δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης!
Ο Καουάι είναι ο μεγαλύτερος αντιστάρ – σταρ στο ΝΒΑ και πραγματικά έχω μεγάλη περιέργεια να δω πως θα τελειώσουν οι φετινοί τελικοί απέναντι στους ασυναγώνιστους Γουόριορς και τον επόμενο σταθμό της καριέρας του μετά το Τορόντο. Αν φύγει βέβαια, γιατί ο καλύτερος παίκτης των τελικών, όταν παίρνει και το δαχτυλίδι δεν το κουνάει ρούπι.